Our marriage days....

a href="http://daisypath.com/">Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 8, 2012

2012......iam back

Salam 2012...

Tekejut jap td bile tengok tarikh last post entry...dah agak lame jugak me menyepikan diri..bzz yang teramat2..Untuk mengubat rindu write up my entry kali ni adalah summary of what happen in my life this previous year..

Lepas quit the job, follow my husband pindah jb, then terus further study...Igtkan amik master dengan jadual yang x seberapa tu masa makin banyak, upe2nye...lagi stress..Alhamdulillah..walaubagaimanapun..i manage to handle the komitmen by scoring on the 1sts semester..X pernah ko time degree tu merase dekan..now merasa time master..alhamdulillah..

Dalam pada2 dok study tu..alhmdulillah..tuhan bagi rezeki, by end of 1st semester, me pregnant..itupun me rase berkat amalkan pemakanan macam yang ustaz cakap kat tv, petua utk subur:

kurma + madu + susu + kismis = BLEND dan MINUM everyday..

Hari2 tau me bawak bekal kismis g kelas..sambil  dengar lecture...macam makan gula2...

Gembira x terkata2 dengan rezeki ini....

Masuk 2nd semester, Bile dah preggy, mabuk + Study core subject = STRESS...
Naseb baik my morning sickness x la sampai masuk sepital..cume bleeding je before 3 months..
Risau, then g checkup doc said that my rahim x kuat hormon..kene amik suntikan hormon..
Then the doctor reccommend me to the best GUINEA in Malaysia dekat Specialist Regency masai..His name was Dr. Tokha..{Famoous doc ni}

Memang superb doc ni..yela nama pun pakar.. n duit pun mahal....tp xpela..my husband claimed to his employer..I'm taken the hormon untuk kuatkan plasenta dalam 3 bulan.. until my baby dah x perlu depends on the rahim..da kuat..Then, macam biase folow up kat KK jugak, but still continue with monthly checkup ngan doctor Tokha...Best, sbb every checkup le scan baby...

The Best thing during pregnancy time will be shared in the next entry k...

Now, I'm a new mommy...delivered my beloved princess 6 July 2012 [Friday, 16 Shaaban 1432 Hijr]

Will post that moment in next entry too..
Will post the experience in the labour room too...

Ok, dearies, staty tuned k...






3 comments:

  1. do follow my blog ya.. :)
    http://sheilanasir.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. check up dgn dr tokha brp caj dia sis utk sekali check up?

    ReplyDelete
  3. Sama mcm i, last week refer doc Tokha sbb perut sakit.masa tu kandungan 7w. Doc kata kandungan hampir gugur and doc bg injection and kena jumpa every week utk ambil injection till kandungan 11w. Doc bg jg progesterone vaginal gel utk insert every morning & criminone tablet kena makan sehari 2x. Hari ni cukup seminggu & kejap lagi nak pg jumpa doc lagi. Harap semuanya ok.Selesa check dgn doc tokha ni, alat yg digunakan semuanya canggih dan modern..mmg yg best tiap kali check doc akan scan so kita bleh tgk perkembangan baby kat dalam rahim.Masa pregnant my first daughter dulu pun refer doc Tokha tapi kes fibroid la..and semua charge ditanggung oleh company husband i,alhamdulillah.

    ReplyDelete