Our marriage days....

a href="http://daisypath.com/">Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 16, 2015

Chap 3: 11 Jun 2015 Keramat Braces..

Holla....

Hari yang ditunggu2 pun tiba..

smlm blk dr outsation klinik call untuk confirmkn appointment esok..jam 10.30 katanya..

Me pun ok kan aje..

esoknye gerak dari umah agak lambat sbb siapkan anak2 mndi dulu..

udahnya tgh drive, klinik call katenye 10.00 pulk..naseb da dkt nk smpai..

Tula, name pun first come first serve wpun da dpt appoitment, so kne que..

Arini, tasknye: Pasang braces...

Bayar dulu baki RM1500..So balance ade lg RM1500..Yg ni bole bayar cikit2 mse datang appointment nnti..

Pastu pilih colour..me pilih colour Blue + Yellow...

so tgkla first day ber braces:

Burok..malu..tp gambar ni untuk before after..nnti pas 2,3 tahun kte comparekn blk ..


xdela 'jongang'  kate doctor..cume jarang2 dan gigi depan tu kapak2 dan gigi atas bawah x allign....

ini gambar day 1....

mase ni x sakit lg...

kata nurse, jgn kunyah ape2 selama 2 jam..jgn langsung mkn bende keras, dan die ajar cara berus gigi yang betul..

blk tu, lepas 6 jam mmg sakit, sakit sbb x le mkn..bergesel besi ngn lidah..

nurse siap bg wax mcm lilin tuk protect besi dari kacau bibir..

tp me pakai cikit je wax..

Dan, harini masukla hari ke 6 aku ber braces, nk masuk seminggu...

conclusion: sakit hati sbb x bole mkn...tgk mknn mcm nk nanges..nk buln pose pulk tu..

so, ape yg me mkn? bubur, bubur an bubur untuk 6 ari ni..

nestum + milo ; oat + susu ; and kadang2 me belasah biskut adik hana celup susu..huhuhuhu

next appointment?

18 July 2015...

Tp best thing is, me da kurus sbb pakai braces...

PB pun da x ketat..heheheh

so, sapa2 nk kurus cepat, pakaila braces..mudah..

peace...

5 comments:

  1. salam,
    nak tanya... masa call tu.. cakap je ke yang kita nak pasang braces? then, nanti dia arrange appoinment? then masa consult dengan doktor, ada buat apa pemeriksaan je? lagi satu, x-ray memang kat klinik pearl ke? tq

    ReplyDelete
  2. aah..ckp je..akk tu mmg da tau..yup, die akn ckp bile date yg u bole dtg appoiintment..mse consult tu, doc akn amik acuan gigi u...klu g klinik dr ni, mmg die akn direct u to Klinik Pearl..

    ReplyDelete
  3. Hi nak tanya berapa cost u pasang braces ni?

    ReplyDelete