Our marriage days....

a href="http://daisypath.com/">Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, March 26, 2011

2 days training for Bussiness Writing Skills..

Hello22...holla2..
Saya di rumah cheras sekarang...Just want to share regards to my 2 days training sampai esok..Saya cite dulu hari ni, sebab esok mungkin x sempat..
Cam x caye ari ni g training pasal cara-cara membuat memo, tulis formal letter in English...The trainer was a lady...very talkative trainer...kalau x taklative, x bolehlah dipanggil trainer kan..

Yang lucunye is when the trainer buat workshop suruh all the classes tulis memo..ambikk..sume menggelupur..almaklumlah, selama ni yang tulis memo sume kerani je kan..bos-bos sume x amik tau..hahaha..gasaklah sume orang..nasib saya tersangatlah baik coz saya xde kerani..memang biase sangatlah buat memo nih...

Apalagi, berteraburlah orang-orang production punye memo..jumble up everywhere...hehehehe..
Kelas pun xdelah boring kan, duk sibuk menggelakkan telatah mereka..

Esok ade lagi...
X sabar nak tunggu training ni abis...
Teringat kata-kata encik suami :

S : Yang balik x this week?
I : Xlah...ade training 2 days..
S : Sape yang suruh g training?
I : HR yang dah arrangekan, KPI training kene fullfill..if not, kene bagi surat tunjuk sebab..bla..bla...
S : Abes, KPI ngan suami x achieve bulan ni? sape nak jawab??
I : fuuh....[ berpeluh-peluh nak jawab ]...

Moral of the story, jangan asyik kejar KPI company yang tidak seberapa itu, tunaikanlah tanggungjawab sebagai seorang isteri ye, Puan Umi..huhuhuhu..dapat pahala..
Message to my hubby : Minggu depan kite jumpe k..hehehehee

daaaaa.....

3 comments:

  1. betul betul.tggjawab pada somi lebih utama :)sian afiq

    ReplyDelete
  2. hahahahaha..... suami mithali mmg gitu

    ReplyDelete